Address
304 North Cardinal
St. Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

Top tegeltrends met tijdloze aantrekkingskracht

tile trends - Top tegeltrends met tijdloze aantrekkingskracht

Denkt u erover om tegels in uw keuken of badkamer te laten plaatsen, maar wilt u er zeker van zijn dat ze over 10 of 20 jaar niet uit de mode raken?

Hoewel we niet kunnen garanderen wat de toekomst in petto heeft, zijn er veel tegeltrends die al generaties lang bestaan. In deze blog verkennen we enkele van de beste tegeltrends die een tijdloze aantrekkingskracht hebben. Laten we erin duiken!

Top tegeltrends met tijdloze aantrekkingskracht

Aardse tonen

Neutrale tinten kunnen de kleuren en tinten van de natuur in huis halen. Een ding dat de hele menselijke geschiedenis heeft doorkruist, is inspiratie halen uit de natuur, en met een toenemende interesse in ecologie en het behoud van het milieu; dergelijke inspiratie gaat niet snel ergens heen.

Aardse tinten zijn echter niet alleen beperkt tot neutrale tinten. Enkele ideeën voor aardse tegels zijn barnsteen, klei, baksteen, groenblauw, smaragd en aquamarijn. Daarnaast bent u misschien geïnteresseerd in porseleinen tegels met een houteffect of tegels met diepgroene herfsttinten. Waar je ook voor kiest, kleuren die de natuur vertegenwoordigen, met name groenachtige tinten, kunnen een tijdloze aantrekkingskracht hebben.

Schaakbord

Hoewel het misschien niet ieders kopje thee is, blijven dambordtegels in de moderne tijd in huizen over de hele wereld verschijnen.

Terwijl dambord vroeger draaide om het gebruik van zwart-witontwerpen, experimenteren sommigen tegenwoordig met meer levendige en kleurrijke esthetiek. Het is dus de moeite waard om een ​​open geest te houden als u een installatie van dambordtegels overweegt.

Welke traditionele stijl u ook kiest, uw vloer laten betegelen met een ontwerp dat een tijdloze uitstraling heeft, kan uw huis een tweede leven geven en er hopelijk ook voor zorgen dat uw vloeren/muren trendy blijven.

Terracotta

Terracottategels dateren uit de oudheid en worden nog steeds veel gebruikt in de moderne wereld. Terracotta is een aardewerken tegel, wat betekent dat het geweldig is in het absorberen van water, wat een deel van de reden is waarom ze zo goed gebruikt worden voor tegels. De esthetische waarde mag echter niet over het hoofd worden gezien.

Terracotta tegels bieden een uitstekende balans tussen robuustheid en verfijning. Buiten dat, deels dankzij onze collectieve waardering voor versleten oude artefacten, ontwikkelen terracottategels voor velen in de loop van de tijd meer karakter en esthetische kwaliteit.

Dit komt door de opeenhoping van patina. Dit is een bruine of groene film die zich op het oppervlak van objecten kan ontwikkelen als gevolg van langdurige oxidatie. Hoewel dit ooit als een doorn in het oog werd beschouwd, denken we op dit moment in de geschiedenis “mooi”, “rustiek” en “charmant”.

Dit is misschien wel een modern fenomeen. Immers, hoewel oude Griekse beelden worden geassocieerd met een puur wit uiterlijk, waren er in de oudheid in feite veel geschilderd en fungeerden als kleurrijke vertoningen. Wie weet, misschien over 500 jaar, zullen ze roestige wolkenkrabbers bewonderen die van binnen onderhouden zijn maar aan de buitenkant oud mogen worden.

Marokkaanse stijl

Een andere mooie stijl is die van Marokkaanse tegels. Marokkaanse decoratieve tegels zijn niet alleen een bijzonder populaire trend dit jaar, maar ook een product van Noord-Afrikaans erfgoed. Marokkaanse tegels staan ​​bekend om hun gebruik van ingewikkelde en kleurrijke ontwerpen, waarbij iets van een psychedelische uitstraling wordt gecombineerd met verouderde kunstzinnigheid.

Marokkaanse decoratieve tegels zijn supergemakkelijk te installeren en te onderhouden. Ze zijn zeer geschikt voor het betegelen van badkamerwanden en passen goed bij de meeste vloeren. Misschien wil je ook bijpassende patchwork prints toevoegen aan een centraal punt in een kamer, zoals een keukeneiland. Waar je ook voor kiest, Marokkaanse decoratieve tegels die aan de juiste ruimte worden toegevoegd, kunnen een prachtige esthetiek bieden en veel levendigheid toevoegen.

Metro Baksteen/Metro Tegels

Metrobaksteen (ook wel metrotegels genoemd) is een veel voorkomende en duurzame tegelsoort. Ze blijven vooral populair voor badkamermuren, met inspiratie uit Londense ondergrondse tegels.

Wat betreft de kleur en tinten, de opties zijn vrijwel eindeloos. Of je nu wilt kiezen voor een rustgevende neutrale tint, fel en gedurfd rood of zelfs de oceaansfeer van turkoois, metrobakstenen/metrotegels blijven voor velen de perfecte en eenvoudige oplossing om hun muren het karakter en de achtergrondesthetiek te geven die ze nodig hebben .

Neutrale visgraattegels

Een andere duurzame optie is die van visgraattegels. Het gebruik van neutrale tinten bij dit ontwerp blijft bijzonder populair.

Neutrale visgraattegels bestaan ​​al vele eeuwen, met hun geweven esthetiek die zorgt voor een ingetogen maar rustgevende esthetiek en gevoel. Als je iets wilt dat lijkt op de traditionele aanpak, maar met een frisse draai, overweeg dan zijdelingse visgraattegels.

Met het originele ontwerp zijwaarts omgedraaid en donkere voeg toegevoegd om de lijnen tussen elke tegel te vullen, blijft er een zwart-wit geometrisch display over dat originaliteit en visuele aantrekkingskracht uitstraalt.

tile trends 1 - Top tegeltrends met tijdloze aantrekkingskracht

Gerelateerde berichten:

Alles voor woning en tuin is te vinden bij onze partners! Bekijk de actuele prijs en voorraad
[wptb id=918]