Address
304 North Cardinal
St. Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

Marineblauwe keukenideeën voor een rijke, weelderige uitstraling

Deze 11+ marineblauwe keukenideeën zijn het perfecte voorbeeld van weelderige, zwoele keukenruimtes die je omhullen. Er is niets benauwends aan een perfect uitgevoerde marineblauwe keuken.

In de afgelopen jaren is marineblauw een enorme kleurtrend in keukens geworden, een perfect contrasterende tint voor frisse en gedurfde kleuren, en zeer complementair met een reeks metaalaccenten zoals messing en koper.

Of je nu een keukenrenovatie ondergaat of een trendy kleur aan je keuken wilt toevoegen, deze marineblauwe keukenideeën zullen je genoeg inspiratie geven, bewaar je favorieten voor later!

Marineblauwe keukenideeën

Marineblauwe Keuken Met Contrasterend Wit

Een van de meest klassieke en tijdloze marineblauwe keukenlooks is er een die contrasteert met wit. Deze ogenschijnlijk minimale en frisse look wordt geaccentueerd door de vrijmoedigheid van het marineblauw op de kasten, terwijl het wit je naar het plafond trekt en de illusie wekt van hogere plafonds.

Marineblauw zal je keuken zeker niet beklemmend of ‘gothic’ laten aanvoelen, maar door samen te werken met een kleur als wit, creëer je overal een licht, luchtig en sociaal gevoel.

Marineblauwe en houttinten

Houtnerven worden steeds populairder in keukens, met name voor gebruik als accentkleur bij greeploze keukens via kasten, keukeneilanden en doordachte decoraccenten.

Deze tweekleurige look van marineblauw met houttinten geeft deze keuken een duurzame en natuurlijke uitstraling. Een perfect voorbeeld van een eigentijdse keuken met greeploze kasten en een gedurfde kleur als dominante tint in de ruimte.

Marineblauwe en grijze tweetonige keuken

Tweetonige keukens zijn een van de beste manieren om direct visueel belang toe te voegen aan een keuken, het helpt ook om de eentonigheid van een enkele toonruimte te doorbreken.

Marineblauw en grijs zijn een net zo klassieke combinatie als wit, maar grijs brengt een meer verfijnde balans in de ruimte zonder dat het een schril contrast creëert.

Marineblauw en notenhouten werkbladen

Walnoot is een ongelooflijk rijke en weelderige houtnerf, een perfecte metgezel voor marineblauw. Het resultaat is een verhoogde ruimte die solide en toch mooi aanvoelt.

Het dikke notenhouten werkblad in slagersstijl geeft de ruimte een robuust gevoel en straalt vakmanschap uit.

Marineblauw en marmer

Dit is het bewijs dat een marineblauwe keuken ook sympathiek kan staan ​​in het pand waarin hij zich bevindt. Deze blauwe tint past in moderne, eigentijdse en rustieke ruimtes zoals deze.

Een marmeren of kwartswerkblad geeft een luxueus gevoel bovenop marineblauwe kasten, kwarts geeft een vergelijkbare afwerking maar is niet zo poreus als marmer kan zijn, dus het is het overwegen waard als je de kosten laag wilt houden en wilt kiezen voor een duurzame afwerking .

Marineblauw en roze

Het is de kleurencombinatie die niet zou moeten werken, maar die doet het gewoon in een interieur.

Zo’n stoffig roze zorgt voor een zachte en herstellende balans tegen de brutaliteit van marineblauw in een keuken.

Kies voor messing hardware-afwerkingen en sierlijke glazen lichten voor die voortzetting van zachtheid en warmte in de ruimte.

Marineblauwe en warme details

Blauw is van oudsher altijd gezien als een koude kleur in een interieur, maar kleed je met de juiste kleuren en afwerkingen en je kunt een warme en uitnodigende ruimte creëren om in te koken.

De combinatie van een houten scheepsluikplafond, messing verlichtingsarmaturen en warme LED-strips onder de toonbank gaat de kou die geassocieerd kan worden met marineblauw tegen, de ruimte voelt warm en overvloedig aan met deze details.

Navy blue kitchen ideas - Marineblauwe keukenideeën voor een rijke, weelderige uitstraling

Marineblauw en koper

Als je op zoek bent naar een warm metaal als aanvulling op marineblauw, dan is koper altijd een winnaar, maar zorg ervoor dat je het door de hele keuken draagt ​​als accentkleur voor een maximale impact.

Kies een nietje, hoogwaardige koperen gootsteen en kraan, kenmerken koperen potten en pannen, en vergeet de kleinere details zoals koperen stopcontacten en schakelaars niet.

Marineblauw Met Witte Metrotegels

Effen muren kunnen ervoor zorgen dat een afgewerkte keuken een beetje plat aanvoelt, en je hebt zeker geen backsplash van vloer tot plafond nodig om een ​​beetje textuur en diepte te waarderen.

Als je een klassieke marineblauwe en witte look creëert, voeg dan een paar rijen witte metrotegels toe voor duurzaamheid, textuur en diepte. Deze tijdloze look doorstaat de tand des tijds en houdt je muren in topconditie.

Contrasterende blauwtinten

Misschien wel een van mijn favoriete marineblauwe keukenideeën van het stel. Het aanbrengen van verschillende tinten van een kleur voegt visueel belang en textuur toe aan een interieur.

Breng twee tonale keukens naar een ander niveau door deze twee minder bereisde kleuren met elkaar te combineren. Kies voor marineblauwe kasten en een opvallend lichtblauw kookeiland. Het eiland steekt af tegen het marineblauw en creëert zo’n cool, verkwikkend kleurenschema.

Marineblauw & Mosterd

Noem een ​​meer iconisch kleurenduo. Marineblauw en mosterd is al lang een klassieke combinatie in een interieur, de mosterd voegt warmte toe aan de koelte van het blauw, maar geeft er ook een vleugje mannelijkheid aan.

Er is maar een klein stukje mosterd nodig om er zo uit te zien, te veel en het is game over. De voortzetting van de bredere scheepsoverlap erboven in het wit zorgt voor een gestroomlijnde, frisse look die het oog meteen naar het plafond trekt.

Is marineblauw goed voor een keuken?

Ja! Marineblauw is een klassieke, dramatische kleur die in combinatie met de juiste kleuren een uitnodigende en omhullende keukenruimte kan creëren. Kies voor een tweekleurige kastlook voor onmiddellijke visuele interesse, het helpt de kou tegen te gaan die kan worden geassocieerd met marineblauw. Deze kleur past goed bij tijdloze kleuren zoals wit en accentkleuren zoals mosterd, roze, koper en messing die een overvloed aan warmte zullen brengen.

blue and grey kitchen 6 - Marineblauwe keukenideeën voor een rijke, weelderige uitstraling
Afbeelding tegoed: Kettle Co.-keukens

Is marineblauw te donker voor een kleine keuken?

Marineblauw is niet te donker voor een kleine keuken, maar je moet wel overwegen om het te combineren met lichtere kleuren om contrast en balans te creëren. U kunt bijvoorbeeld witte of lichtgrijze muren of kasten gebruiken om de marinekasten te compenseren. Je kunt ook lichtere elementen gebruiken door middel van accessoires zoals gordijnen, vloerkleden en decoraccessoires. Verlichting is echter wat een integrale rol zal spelen in een kleine keuken. Kies voor lampen met een hoge CRI en gebruik een mix van lichtbronnen zoals downlights en hanglampen om de ruimte groter en uitnodigender te laten lijken.

blue and grey kitchen 2 - Marineblauwe keukenideeën voor een rijke, weelderige uitstraling
Afbeelding tegoed: Kettle Co.-keukens

Een marineblauwe keuken is er een die kan worden gebruikt in moderne, traditionele, eigentijdse en daarbuiten interieurs. Het combineert prachtig met veelzeggende klassieke kleuren, maar komt even goed tot zijn recht in combinatie met gedurfdere accentkleuren zoals mosterd en roze. Welke van deze marineblauwe keukenideeën is jouw favoriet?

Voordat je gaat…

Als je geïnteresseerd bent in marineblauwe keukenideeën voor je huis, wil je misschien wat meer inspiratie over keukeneilandstijlen, of eigenlijk, of je nu kiest voor een tweekleurige look in je keuken met een bepalend, blauw keukeneiland…

28 Blue Kitchen Island-ideeën om uw ruimte te transformeren

Alles voor woning en tuin is te vinden bij onze partners! Bekijk de actuele prijs en voorraad
[wptb id=918]