Address
304 North Cardinal
St. Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

15 prachtige paarse en grijze slaapkamerideeën om nu te proberen

purple and grey bedroom 9 1440x756 - 15 prachtige paarse en grijze slaapkamerideeën om nu te proberen

Een paars-grijze slaapkamer? Ik weet wat je denkt. Echt? Paars heeft de afgelopen jaren een grote vlucht genomen en het wordt zelfs een van de meest trendy kleurencombinaties met kleuren als grijs en geel.

Paars lijkt misschien net zo gedurfd als het toevoegen van zwart of houtskoolgrijs aan een slaapkamer, maar het is hoe het wordt gebruikt in de ruimte, en de tinten die worden gebruikt, zullen een interieur maken of breken.

Als je je kamer wilt opfrissen met deze nietsvermoedende interieurkleur, dan zijn deze 15 prachtige paarse en grijze slaapkamerideeën zijn zeker degene die je NU in je huis wilt proberen.

15 prachtige paarse en grijze slaapkamerideeën

1. Een volwassen aanpak met Aubergine Purple

Ik ben hier om je te laten zien dat een paars-grijze slaapkamer een heel andere dynamiek in je interieur kan brengen zonder dat het voelt als een kinderkamer. Punt in feite.

We kunnen ons paars voorstellen als een heldere, opzichtige, onwerkbare kleur, maar dit is waar tinten voor zijn. Aubergine-paars is misschien wel een van de meest volwassen benaderingen van paars en het geeft zo’n ingetogen en elegant gevoel in dit beddengoed tegen de achtergrond van de scheepslap.

Wat is er niet zo leuk aan deze kleurencombinatie?

2. Introduceer subtiel paars als accentkleur

Een van de beste manieren om paars in een slaapkamer te introduceren, is door het subtiel en in een paar goed geplaatste ruimtes te introduceren.

Een effectieve manier om dit te doen is door paars te introduceren met prachtige canvas prints. Het zal helpen om verder platte en saaie muren naar een hoger niveau te tillen, en die paarse ondertonen in een canvas zijn subtiel, maar toch zeer effectief in een paars en grijs slaapkamerkleurenschema.

Maak een fotowand of kies voor slechts één enkele grote canvasprint voor een opvallend middelpunt in de kamer.

purple and grey bedroom 2 - 15 prachtige paarse en grijze slaapkamerideeën om nu te proberen

3. Laag met jaloezieën en kussens

Paars in lagen aanbrengen met textuur is een luxueuze en decadente manier om paars in een grijs kleurenschema te introduceren. Kies voor diepe auberginetinten voor een volwassen uitstraling.

Denk aan jaloezieën, gordijnen, kussens en plaids – let ook op textuur en verschillende materialen om die gelaagde, visueel interessante ruimte te creëren.

purple and grey bedroom - 15 prachtige paarse en grijze slaapkamerideeën om nu te proberen

4. Lambrisering Behang

Een geweldige manier om diepte en direct karakter aan een kamer toe te voegen, is met lambrisering, maar er is een snellere manier om de resultaten te bedriegen.

Dit behang in lambriseringstijl ziet eruit als het echte werk, maar is in feite behang. Het mooie hiervan is dat je het vrij gemakkelijk kunt verwisselen en veranderen zonder schade aan de muren te veroorzaken.

5. Gelaagdheid met paars

Laag verschillende tinten paars voor een visueel interessante en warme ruimte. In deze slaapkameromgeving wordt een combinatie van Benjamin Moore Dark Lilac 2070 30 en Lavender Mist 2070 60 verf gebruikt.

Het contrasteert mooi met de lichtgrijze omlijsting van de open haard, waardoor een contrasterend middelpunt ontstaat als je de slaapkamer binnenstapt.

6. Lila en grijs behang

Lila is een andere populaire manier om paars te gebruiken in een slaapkameromgeving, en dit lila en grijze behang combineert deze twee kleuren perfect voor een ingetogen en subtiele kleurintroductie in een slaapkamer.

Kies voor een accentmuur op de bedwand met behang, of ga voor een halve wandbekleding, half behanglook voor een sterke visuele impact.

7. Een vleugje paars met een hoofdeinde

Je hoeft paars niet dramatisch in een slaapkamer te gebruiken om dat gevoel van warmte en karakter uit de kleur te halen.

Een eenvoudige manier om paars te introduceren is met een hoofdbord of bedframe, het resultaat is effectief en toch eenvoudig tegen deze donkergrijze lambrisering op de muur.

purple and grey bedroom 7 - 15 prachtige paarse en grijze slaapkamerideeën om nu te proberen

8. Houtskoolgrijs en dieppaars

Houd de dingen een beetje humeuriger door te gaan voor een houtskoolgrijze en dieppaarse, auberginekleurencombinatie.

Dieppaars beddengoed is een van de beste manieren om dat gevoel van luxe en decadentie echt te krijgen, terwijl het er ook supergezellig uitziet!

9. Grijs positioneren als accentkleur

Gebruik paars als dominante kleur in de kamer en plaats grijs als accentkleur.

Een paar grijze items aan de muur is alles wat je nodig hebt, dit kunnen gordijnen, kussens, beddengoed, plaids en alle tentoongestelde decoratieaccessoires zijn. Laag met verschillende grijstinten voor een meer visueel opwindende look.

10. Lila en grijs

Oké, lila en grijs is misschien wel mijn favoriete paarse en grijze slaapkameridee tot nu toe, en het is de meest trendy.

Lila en pastelgrijs is een van de meest herstellende en oogvriendelijke combinaties, het is zacht, kalmerend en smelt perfect samen.

Gebruik deze verschillende tinten op de muren, bedframes en beddengoed voor een sterke visuele impact.

11. Lichtgrijze stenen muren

Een rustieke manier om van grijs te genieten is door te kiezen voor lichtgrijze stonewash muren, dit zorgt voor een eenvoudige maar minimalistische achtergrond om wat kleur te introduceren.

Deze mauve lakens zijn de perfecte aanvulling omdat de gegolfde kussenslopen een prachtige textuur met zich meebrengen.

12. Pastelgrijs bed en lila tinten

Het draait allemaal weer om die lila en grijze kleurencombinatie, ik bedoel, waar moet je niet van houden? Gebruik een pastelgrijs bedframe en gebruik lila zo veel of zo weinig als je wilt als je het wilt positioneren als de belangrijkste dominante kleur in de kamer.

13. Pop van paarse bloemen

Voel je je nog steeds niet dapper genoeg om paars in je slaapkamer te stylen? Begin langzaam met een simpele pop van paarse bloemen tegen een grijze achtergrond.

De kleur in de ruimte testen en er een tijdje mee leven is een geweldige manier om te wennen aan de combinatie.

Het lijkt misschien klein, maar een simpele paarse pop als deze is soms alles wat je nodig hebt om dat opvallende contrast te creëren.

14. Functiemuur in grijze baksteenstijl

Als lambrisering, behang en standaardverf te ongeïnspireerd aanvoelen, kies dan voor een muur in grijze baksteenstijl.

Dit geeft een enorm bepalend en aardend aspect aan de slaapkamer, en paars beddengoed, spreien en kussens zien er weer geweldig uit voor een gestileerd, warm contrast.

15. Paarse accentstukken

Minder is meer als het om paars gaat.

Om van deze kleur in je slaapkamer te genieten, kan het zo simpel zijn als het introduceren van een enkel paars meubelstuk voor een opvallende look die effectief en warm is en prachtig contrasteert met grijs als de dominante kleur in de kamer.

Hoe gebruik je paars in een slaapkamer?

Paars kan effectief worden gebruikt in een slaapkamer als zowel de dominante kleur als alleen als accentkleur in een paar goed geplaatste gebieden om warmte en diepte aan een kleurenschema te geven. De sleutel is om de juiste paarse tinten in een slaapkamer te gebruiken voor een trendy look. Denk aan lila paars en pastelgrijs, of auberginepaars met antracietgrijs – door de juiste tinten te combineren creëer je die volwassen, stijlvolle en toch ultra relaxte ruimte.

Heb ik uw mening over a. veranderd? paarse en grijze slaapkamer? Er zijn enkele heel elegante en zeer verfijnde manieren om paars in een slaapkamer te gebruiken, en je kunt de komende jaren zeker nog veel meer van lila en aubergine in interieurs verwachten. Welke look is jouw favoriet?

Gerelateerde berichten:

Alles voor woning en tuin is te vinden bij onze partners! Bekijk de actuele prijs en voorraad
[wptb id=918]