Address
304 North Cardinal
St. Dorchester Center, MA 02124
Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM
Address
304 North Cardinal
St. Dorchester Center, MA 02124
Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM
Geweldige ideeën voor keukenorganisatie die het leven gemakkelijk, eenvoudig en vreugdevol maken.
Indiase keukens zijn uniek in hun soort, verschillend in gebruik en design. Onze rendez-vous met masala’s en kruiden, bestek en vaten van verschillende materialen en uitgebreid voedsel dat we bereiden, zorgt ervoor dat keukens een dagelijkse aanval van werk ondergaan. De keukenorganisatie bij ons thuis is daarom een zware klus die nog ingewikkelder wordt door de verscheidenheid aan keukens die we bereiden. Het bewaren van gebruiksvoorwerpen en voedselingrediënten is een van de grootste ergernissen voor de meeste vrouwen in Indiase keukens. Ondanks slim opbergen en zelfs minder kopen, vindt men altijd dingen die overlopen naar het aanrecht, de eettafel en zelfs de gootsteen.
Organisatie is de sleutel om onszelf gezond te houden en toch dag in dag uit heerlijke gerechten te bereiden voor onze vrienden en families. Een goede organisatie is niet zo moeilijk als het lijkt. Het is meer dan alleen alles uit het zicht en bereik zetten. Het betekent dingen vinden wanneer je ze nodig hebt, essentiële zaken scheiden van incidenteel gebruik en prioriteit geven aan belangrijke taken. Al dit goede eten hoeft niet gekookt te worden ten koste van urenlang ploeteren in de keuken.
Hoewel keukenontwerp op zich niet moeilijk is, volgen hier 10 ontwerpideeën en tips om een geweldige keukenorganisatie voor Indiase huizen te bedenken.
Aan de keukentafels wordt al het harde werk gedaan. Het is het slagveld waar voedsel wordt gesneden, gesneden, in blokjes gesneden, gemengd, gebakken en gekookt. Daarom moeten keukenwerkbladen vrij en ruim zijn om het werk daadwerkelijk te laten beginnen. Het is ideaal om ze netjes en efficiënt te zien, maar wat ook gebeurt, is dat het uitnodigt tot het opslaan van onnodige spullen, vaak voor onbepaalde tijd.
Aanrechtbladen in de keuken staan de hele tijd vol met dingen. Als het geen borden met gekookt voedsel zijn, dan vinden keukengerei, vaak kruidenflessen en ongebruikt bestek hun weg daarheen. Als je een leeg aanrechtblad wilt om aan te werken, of gewoon om je blij te maken met de ruimte, probeer dan keukenrelingen die je manden, kruidenflessen en ander bestek kunnen bevatten.
Het is gemakkelijker om gebruiksvoorwerpen te wassen en te drogen die op de juiste manier zijn gescheiden op basis van hun functie. Borden- en kopjesrekken, lepelhouders, koekenpanhangers en magnetische messenborden zijn enkele organisatie-ideeën voor de toonbanken. Deze zorgen ervoor dat kookbenodigdheden en alle benodigdheden zich direct naast de plek bevinden waar u kookt en gemakkelijk te beheren zijn.
Flessen zijn nu verkrijgbaar in verschillende maten en voor verschillende doeleinden. Bakoliën en ghee, frituuroliën en vloeibare items kunnen het beste worden beheerd als ze in lange flessen op handige plaatsen in de keuken worden bewaard. Flessenuittrekelementen zijn geweldige opbergaccessoires en het gebruik ervan vermindert morsen en lekken, zodat uw aanrecht vrij blijft van rommel.
Voorraadopslag is gewoon niet voldoende. Er was een tijd eerder dat een aparte ruimte naast je keuken werd gebruikt voor groenten en opslag van voedselgranen. Met de komst van koelkasten begonnen de voorraadkasten kleiner te worden en begon het aanrecht steeds meer te verstoppen. De truc om de voorraadkast in kleine keukens van vandaag te vergroten, is intelligent ruimtegebruik.
De meeste oude huishoudelijke voorraadkasten zijn gemaakt met grote en hoge planken, dat is onhandig en zonde van de ruimte. Grote schalen en bestek passen er niet in en soms is er meer ruimte dan nodig. Met speciale uittrekbare planken van verschillende hoogtes en opbergmanden van verschillende afmetingen kan extra ruimte in de voorraadkasten worden gecreëerd terwijl ze eigentijds en chic blijven. Dit houdt je spullen georganiseerd en creëert de juiste ruimtes. Uittrekbare planken kunnen ook worden aangepast met planken met enkele hoogte en dubbele hoogte volgens uw ontwerp en vereisten.
Modulaire keukens hebben lagere planken die een variatie zijn op lades en vrijstaande ruimtes. Dingen horizontaal plaatsen – bestek, bestek en flessen – neemt meer ruimte in beslag. Het gebied dat meerdere kleine voorwerpen kan bevatten, moet genoegen nemen met slechts één als de dingen horizontaal worden geplaatst. Kleine verticale opbergers kunnen worden gecreëerd onder aanrechtbladen, naast opbergbakken en overal waar kleine nissen te vinden zijn. Deze zijn handig en gemakkelijk toegankelijk wanneer ze worden gebruikt om flessen olie, azijn en ghee voor dagelijks gebruik op te slaan.
Prikborden, magneetstrips en rubberen matten bieden handige opbergmogelijkheden voor lepels, vorken, kopjes en andere kleine voorwerpen en bestek. Door ze in de keuken te plaatsen, dwing je dingen op hun plaats te houden en wordt de rommel in de keuken verminderd.
Keukenkasten worden meestal ontworpen op basis van de indeling en de beschikbare ruimte, maar er is geen reden waarom ze niet voor meer dan alleen het opbergen van keukengerei en bestek kunnen worden gebruikt. Ook de ruimte op en rond kasten kan worden geoptimaliseerd om ze nuttig te maken.
Kasten hebben een buitenruimte die esthetisch kan worden ontworpen om andere accessoires op te bergen – washandjes, kleerhangers, plastic. Door slimme handgrepen, rekken en stangen voor schorten en kleding toe te voegen, kleinere hoekjes om te vormen tot flessenopslag, speciaal ontworpen flessenuittrekelementen te installeren en elke centimeter keukens te maximaliseren, kunnen kasten worden geoptimaliseerd voor ruimte.
Kleine of grote modulaire keukens hebben veel gebieden die niet worden gebruikt of afval liggen. Hoewel het er in oudere keukens niet toe deed, is tegenwoordig vanwege het gebrek aan ruimte elke centimeter belangrijk. Magische hoeken zijn een zegen. In moderne modulaire keukens benutten ze de dode ruimte in de hoeken van onderkasten. Magische hoeken helpen om toegang te krijgen tot de ruimte aan de achterkant van de kasten. Ze zijn er in verschillende vormen en accessoires die dit mogelijk maken. De draaibare hoekbladen of keukencarrousels zijn centraal bevestigd maar kunnen worden gedraaid om items dichterbij te krijgen. De magische hoek van Le Mans is een niervormig dienblad dat zichzelf uit de hoekkast ontvouwt wanneer het wordt uitgetrokken. Evenzo zijn uittrekelementen metalen manden die op een andere manier zijn ontworpen om de opslag te maximaliseren. Met deze hulpmiddelen voor het organiseren van de keuken kunt u eenvoudig meer besparen in minder ruimte.
Een ding dat velen van ons in Indiase huishoudens graag doen, is meer spullen kopen. We stellen ons voor dat meer gebruiksvoorwerpen en bestek, meer plastic opbergers en apparaten ons leven gemakkelijker zullen maken of onze organisatie beter zullen maken. Het tegenovergestelde is waar. De betere organisatie komt door minder te bezitten, opslag intelligent te gebruiken en alleen te behouden wat nodig is. Het verzamelen van plastic containers voor opslag is een obsessie die u actief moet stoppen. Er komt geen einde aan en het zal uiteindelijk alle ruimtes van je keuken verstoppen. Elke container die bevlekt, gebarsten of niet goed afdicht, moet worden verzonden voor recycling. Ze zijn niet nuttig en zeker niet goed voor de gezondheid. Probeer al je plastic voorwerpen te vervangen door staal of glas. Of hergebruik plastic als plantenbakken en voor het opbergen van schrijfwaren en andere spullen.
In plaats van ongewenste boodschappen te kopen of ongebruikt bestek en voedsel op te bergen, verwijdert u ze regelmatig. Ontgift je keuken net zo regelmatig als jezelf. Dit zorgt voor een betere gezondheid, houdt de keuken schoon en ontsmet en iedereen in het gezin gezond.
Keukenorganisatie gaat niet alleen over het verplaatsen van dingen en het creëren van ruimte voor gemak. Het betekent ook dieper gaan om te begrijpen hoe het op de lange termijn en zelfvoorzienend kan worden gemaakt. Gebruik, afhankelijk van wat voor jou werkt, alle bovenstaande organisatietips of slechts enkele en houd je er regelmatig aan.